пʼятниця, 12 жовтня 2018 05:10

Флот відігнав росіян від Бердянська

Російські патрульні катери перестали запливати у виключну економічну зону України на Азовському морі. Припинили затримувати торгові судна на відстані ближче 12 миль — 24 км, від українських берегів.

— У вересні поменшало затримань суден із боку берегової охорони Федеральної служби безпеки Росії посеред Азовського моря, — каже 58-річний Андрій Клименко, голова наглядової ради фонду "Майдан закордонних справ". — 21 затримання у травні, 25 — у червні, 40 — у липні, 14 — в серпні та вісім — у вересні. Район змістився на 50 кілометрів на південь від Бердянська — ближче до окупованого Криму.

Зміщення пов'язують із перекиданням нових швидкісних артилерійських катерів "Гюрза" і двох допоміжних озброєних кораблів.

— Із середини вересня час штучної затримки на вході до Азовського моря суттєво зменшувався, — каже Клименко. — Але робити висновки, що політика РФ змінилася — не варто.

З 10 жовтня до кінця тижня український флот проводитиме маневрені навчання в морі поблизу Бердянська. Катери й артилерія стрілятимуть по акваторії моря.

Зараз ви читаєте новину «Флот відігнав росіян від Бердянська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі