середа, 21 січня 2009 18:40

Фільм Слабошпицького номінували на "Золотого ведмедя"

15-хвилинну стрічку "Діагноз" 34-річного київського режисера Мирослава Слабошпицького номінували на "Золотого ведмедя" — головну нагороду престижного міжнародного кінофестивалю "Берлінале". За перемогу змагатимуться 11 фільмів.

Слобошпицький зняв короткометражку за $50 тис. У ній розповів про неповнолітню ВІЛ-інфіковану, яка народжує дитину. Вона хоче залишити маля в сиротинці. Та згодом відмовляється від цього. Головну роль виконала київська школярка Карина Бєлова.

Фінансував стрічку батько режисера, письменник Михайло Слабошпицький, 63 роки.

— Моя книжка "Українець, який втомився бути бідним" добре продалася, — розповідає він. — Усі гроші я віддав Мирославові. Він рік нив, що хоче кіно зняти, а грошей не має. Економив на всьому. У лікарні, де знімали фінальні сцени, за півлітри все вирішив.

Заявку на участь у "Берлінале" Мирослав Слабошпицький подав самостійно.

— Син розсилав фільм по всіх конкурсах. 50 доларів заявка коштує. Із Каннського та Венеціанського йому прислали відмови. А як відкрив конверт із Берліна, то кричав, як чокнутий, — розказує батько.

Мирослав Слабошпицький був репортером кримінальної хроніки. Шість років працює на кіностудію "Ленфільм" у Санкт-Петербурзі. Два роки тому зняв першу короткометражку "Жах", за яку отримав приз на кінофестивалі в Португалії. Його найвідоміша робота — серіал "Загін" із російським актором Ігорем Лівановим у головній ролі.

"Берлінале" стартує 5 лютого. Сім років тому київський режисер Степан Коваль завоював на цьому фестивалі "Срібного ведмедя" за пластиліновий мультфільм "Ішов трамвай N9".

Зараз ви читаєте новину «Фільм Слабошпицького номінували на "Золотого ведмедя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі