четвер, 13 вересня 2007 07:12

Фашистські написи замалювали графіті

Два дні в Луганську фашистські написи на стінах будівель замальовували графіті. До дня міста минулими вихідними тут пройшов антифашистський фестиваль графіті "Кольори свободи".

Останнім часом на стінах міських будинків усе частіше з"являлися знаки свастики та інші фашистські написи. До Луганська приїхали 15 графітчиків із Києва, Запоріжжя, Харкова. Своїми роботами покрили більш як 60 м стін.

Організаторами виступили місцева влада і соціал-патріотична партія "Велика Україна". За її даними, перша ультраправа організація з"явилася в Луганську ще за 1990-х років. Середній вік її членів 25–30 років. Ще дві групи сформувалися близько трьох років тому.

Олексій Ромазанов захоплюється графіті вже п"ять років. Паралельно працює юристом, отримує 800 грн на місяць. Каже, що малювати на стінах — заняття не з дешевих. На одну потрібно чотири балони фарби по 30 грн.

— Іноді ми розмальовуємо кафе на замовлення. Останній раз оформляли дитячу кімнату. Отримали за це 140 гривень, — розповідає. — Антифашистський фест мені сподобався, бо до Луганська з різних міст з"їхалися люди з високим рівнем майстерності.

Зараз ви читаєте новину «Фашистські написи замалювали графіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі