пʼятниця, 17 травня 2019 00:55

Фармацевтам заборонили обманювати пацієнтів

Усі ліки, що продають в аптеках, мають містити на етикетці докладний опис: вага, формула, лікувальні властивості, дозування тощо. Відповідне рішення 8 травня ухвалив Кабінет міністрів.

Уряд зобов'язав фармацевтів подавати інформацію про ліки в систему закупівель "Прозорро". Бо досі тендери вигравали ті постачальники, які пропонували найнижчу ціну. І забезпечували товарами меншої ваги і кількості таблеток.

— Закупівлі через "Прозорро" проводять за державні гроші, — каже 48-річна Анна Зверха, завідувачка аптеки №7 у Черкасах. — Коли розігрували тендер, виробник писав ціну за ліки. І не вказував — яка упаковка, вага, скільки таблеток. Часто вартість нижча, бо й меди­каментів менше. Якщо перерахувати, то цей виробник не мав би виграти. А так систему вирівняли, закупівлі стануть чеснішими і прозорішими.

Нова система опису препаратів дозволить виробникам продавати свою продукцію в Європі, пояснюють в уряді. Вітчизняні аптеки зможуть купувати за ті ж гроші більшу кількість ліків.

Зараз ви читаєте новину «Фармацевтам заборонили обманювати пацієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі