субота, 16 лютого 2008 07:07

Євросмітник на Вінниччині нарешті запрацює

Побудований за євростандартами полігон для побутових відходів у райцентрі Бар Вінницької області другий рік не використовують. Непотріб звозять до старого переповненого смітника.

— Мер та голова Барської райадміністрації пишуть у листах до обласного управління екології, що новий смітник такий гарний і чистий, що їм шкода його забруднювати, — каже Анатолій Іщенко з облуправління охорони навколишнього середовища. — Але ж він і призначений, щоб на ньому розміщували відходи, а не екскурсії водили.

Міський голова Бара 41-річний Олександр Козак обіцяє відкрити новий полігон за кілька місяців. Там мають встановити сортувальну лінію.

— Якщо звозити туди все підряд, його вистачить максимум на десять років, — пояснює мер "ГПУ". — А так ми подовжимо час використання полігона. Крім того, зможемо вибирати зі сміття метал, скло, будматеріали на переробку й отримувати від того прибутки.

Сортувальну лінію за мільйон гривень планують замовити на Турбівському машинобудівному заводі в Липовецькому районі. Будівництво смітника коштувало 1,7 млн грн. Він стане першим полігоном на Вінниччині зі сортування відходів.

Зараз ви читаєте новину «Євросмітник на Вінниччині нарешті запрацює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі