вівторок, 12 лютого 2008 07:13

Європейський банк дав гроші на реформування тепломереж у Черкасах

Європейський банк реконструкції та розвитку надав 11,2 млн євро кредиту комунальному підприємству "Черкаситеплокомуненерго". Банк уперше виділяє гроші, не вимагаючи гарантії з боку уряду. Гарантом угоди виступила Черкаська міськрада.

— Черкаси — перше місто, яке отримало кредит на реформування муніципальних тепломереж. У подальшому такі угоди укладатимемо з комунальними підприємствами інших регіонів України, — каже Генрі Рассел із департаменту муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР. — Підписання договору важливе для нас. Надалі цей досвід служитиме моделлю для інших міст України

Проект модернізації комунального підприємства розробила шведська фірма, яку фінансував уряд їхньої держави.

— Ми хочемо змінити принцип роботи комунального підприємства, — зауважує міський голова 40-річний Сергій Одарич. — Якщо раніше весь вироблений об"єм енергії розподілявся між споживачами, то після модернізації системи городяни зможуть самі регулювати споживання енергії й платити тільки за реально використане тепло.

"Черкаситеплокомуненерго" планує запровадити нові стандарти управління підприємством, відремонтувати міські котельні, замінити частину тепломереж, а в будинках установити індивідуальні теплові пункти. За словами Сергія Одарича, кредит повернуть за сім років.

Зараз ви читаєте новину «Європейський банк дав гроші на реформування тепломереж у Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі