четвер, 26 липня 2007 07:03

Євген Червоненко мало не згорів на автогонках

— Я вже готувався змінити Дейвіда Хосинуса і стояв у зоні сервісу. Раптом машина стала горіти. Вогонь почався за 8–10 секунд до моєї зміни, — розповідає голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко, 47 років. — Я жива людина. Безумовно, дуже злякався, бо все відбулося на наших очах. Ми з товаришем побігли рятувати пілота. Його вберіг протипожежний костюм. Обгоріли лише лоб та вії.

У вівторок на Міжнародних кільцевих гонках "Omnitel 1003 km Grand Prix" у місті Паланга, що в Литві, повністю згоріла машина українсько-литовсько-латвійського екіпажу "Опель Астра Силует". Пожежа сталася перед тим, як литовського пілота мав змінити Євген Червоненко.

"Опель Астра Силует" українська команда орендувала в бельгійців. Незважаючи на аварію, українсько-литовсько-латвійський екіпаж (Євген Червоненко, Олександр Салюка, литовці Сауліс Гердаускас і Дейвід Хосинус, латиш Раймодс Кієсилс) братиме участь у гонках. Замість згорілої машини в четвер їм мають привезти новий "Рено Меган Силует".

Гонки в Паланзі — найдорожчі у Східній Європі. Довжина траси — 1003 км. Кожен екіпаж проходить 331 коло. Щороку на змагання до Литви з"їжджаються команди з Латвії, Фінляндії, Бельгії, Росії, Франції, Швеції та Німеччини. Україна виступатиме вперше. Цьогорічні змагання починаються в суботу, 28 липня.

Євген Червоненко — президент Федерації автоспорту України. Як пілот виступатиме вперше. Дотепер він був штурманом.

Зараз ви читаєте новину «Євген Червоненко мало не згорів на автогонках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі