середа, 23 січня 2008 07:15

Епідемію грипу чекають на початку лютого

За 2–3 тижні в Україні очікується пік захворюваності на грип. Про це повідомила заступниця головного державного санітарного лікаря Людмила Мухарська.

В Україні циркулюватимуть три штами вірусу грипу. Серед них новий — "Соломонові острови".

— Більшість громадян не захищена саме від цього штаму. Немає імунітету, — говорить Людмила Мухарська. — За клінічними ознаками неможливо визначити, якими штамами інфікувалася людина і який саме викликав захворювання на грип. Перебіг хвороби абсолютно однаковий.

В Українському центрі грипу кажуть, що симптомами цієї хвороби є висока температура, головний біль, кашель, запалення горла, кишкові інфекції. Радять дотримуватися постільного режиму, багато пити, приймати противірусні препарати, їсти лимони, калину та малину, обмежити спілкування. Найгірше переносити грип на ногах, можливі ускладнення.

Епідемія, за прогнозами, розпочнеться з Львівської області. У середньому за цей період на грип хворіє близько 7 млн українців.

Зараз ви читаєте новину «Епідемію грипу чекають на початку лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі