субота, 26 січня 2008 07:11

"Енергоатом" і "ТВЕЛ" домовилися про все

ДП НАЕК "Енергоатом" і ВАТ "ТВЕЛ" підписали контрактні документи на постачання ядерного палива на 2008 рік, де визначено його об"єми, терміни та вартісні показники. Контракт передбачає постачання палива на всі 15 енергоблоків АЕС України.

За графіком першу партію палива заплановано поставити на Запорізьку АЕС у лютому 2008 року.

Цифру, на яку вийшли сторони в ході переговорів, що велися наприкінці 2007-го, визначено відповідно до Методики формування ціни на свіже ядерне паливо (підписана 2006 року). Методика враховує цінові тенденції на світовому ринку урану, послуг із конверсії та збагачення, а також обсяги постачань, використання для фабрикації палива української цирконієвої сировини, науково-технічної співпраці.

Російську компанію "ТВЕЛ" було визнано переможцем міжнародного тендеру на постачання ядерного палива, що проводився в Україні 1996-го. Контракт було підписано 1997 року. Процедура узгодження цін на паливо та підписання відповідних контрактних документів проводяться щорічно.

Зараз ви читаєте новину «"Енергоатом" і "ТВЕЛ" домовилися про все». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі