пʼятниця, 01 серпня 2008 07:07

Електромаршрутки з"явилися в уманському дендрологічному парку "Софіївка"

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Електромобіль перевозить туристів в уманській ”Софіївці” на Черкащині з 21 липня 2008 року
Електромобіль перевозить туристів в уманській ”Софіївці” на Черкащині з 21 липня 2008 року

Минулого тижня в Уманському національному дендрологічному парку "Софіївка" почали їздити дві електромаршрутки китайського виробництва. Ними перевозять туристів. Курсують почергово.

— Уперше електромаршрутки я побачив в одному з ботанічних садів Польщі. Це ж екологічно чистий і безшумний транспорт. Але в Україні його не виробляють, — каже директор "Софіївки" 67-річний Іван Косенко. — Жоден дендропарк України не пропонує туристам таку послугу. В Європі електромаршрутки популярні давно.

Проїзд у них платний. Вартість для дорослих — 10 гривень, для дітей — 7. Тривалість поїздки 20–25 хвилин. Маршрут пролягає від центрального входу через павільйон Флори до дамби Верхнього озера.

— Спочатку сидіти за кермом такого транспорту було незвично. Бо безшумний, їздить на акумуляторах, — розповідає водій електромаршрутки 18-річний Мирослав Рабозей. — Бажаючих покататися достатньо. Особливо багато у вихідні та під вечір. Тоді навіть черги є. Також, коли весілля — наречені та гості замовляють екскурсію.

Заряду акумулятора вистачає на 65 км.

— Це трохи більше, ніж півдня, — продовжує Мирослав. — Узагалі має вистачати на 100 кілометрів, але в парку багато гірок. Коли заряд закінчується — ставлю машину на 13-годинну зарядку, а сам пересідаю на іншу. Цього року побачив такий транспорт в Одесі на Приморському бульварі.

Електромаршрутка розрахована на 15 пасажирів.

— Добре, що тепер до центру парку можна не пішки йти, а на маршрутці доїхати. У мене 3-річний син, він швидко стомлюється, а на руках носити важко, — каже Оксана Маркова, 28 років. Жінка приїхала з Кіровоградщини. — Завдяки маршрутці встигнемо більше побачити. Пройти улюбленими місцями, бо вже були тут минулого року.

Наприкінці серпня парк отримає два електросміттєвози. Вони замінять трактори, що працюють на солярці.

— Сміттєвози ми проплатили ще навесні за кошти парку, — каже Іван Косенко. — Віддали майже 100 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Електромаршрутки з"явилися в уманському дендрологічному парку "Софіївка" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі