четвер, 18 березня 2010 08:07

Джип на двох колесах утік від міліції

Автор: фото: Юрій СТРИГУН
  Мешканці будинку на вулиці Шевченка, 241 в Черкасах стоять у вівторок біля понівеченої ”Тойоти Авенсіс”. Її вдарив джип, який тікав від міліціонерів
Мешканці будинку на вулиці Шевченка, 241 в Черкасах стоять у вівторок біля понівеченої ”Тойоти Авенсіс”. Її вдарив джип, який тікав від міліціонерів

16 березня опівдні у дворі будинку по вул. Шевченка, 241 у Черкасах сталася перестрілка. Міліціонери відкрили вогонь по джипу "Тойота Прадо". Водій протаранив три автомобілі і втік. Мешканці будинку кажуть: затримували кримінального авторитета, який контролював наркобізнес у місті.

— Я стояв біля вікна, розмовляв по телефону, — розказує 35-річний Олександр. — Почув гуркіт. Бачу джип мого сусіда Сергія щосили вдарив у припарковану біля стіни новеньку "Тойоту Авенсіс". До Сергія бігли й стріляли люди в цивільному. Джип рвонув до арки. Дорогу йому перегородила чорна КІА. Сергій зупинився, здав метрів зо 5 назад. Набрав швидкість і вдарив КІА.

Автомобіль оперативників відкинуло вбік. "Прадо" нахилився, став на два лівих колеса. Правим, піднятим боком переїхав через лобове скло міліцейської машини і втік. На виїзді з двору зачепив бордюр, вибив скло.

— Усе це тривало кілька секунд. Я таке тільки в кіно бачив, — каже Олександр.

Він спустився у двір. Почув, як міліціонери сварилися:

— Треба було "калаша" брати, а не "макарова", — говорив один із них. — Тоді б не втік.

Неофіційно оперативники кажуть, що затримували наркоторговця. Він — колишній офіцер СБУ. Жив на третьому поверсі 9-поверхівки.

Треба було "калаша" брати, а не "макарова". Тоді б не втік

— Тихий, непримітний, ніяких компаній сюди не водив, пальці віялом не виставляв, — говорять сусіди. — Свою таксу гуляти виводив. Привітний.

Від невдалого затримання найбільше постраждала "Тойота Авенсіс". За три дні до цього власник купив авто в салоні. Застрахувати не встиг. Її ремонт обійдеться в кілька тисяч доларів.

Побиті машини з двору вивезли. У середу зранку скло зметене на дві купи. З будинку виходить чоловік років 50. Називається Федором. Каже, побиту "тойоту" власники відправили в ремонт. Міліцейську КІА забрав евакуатор. Сусіди говорять, що нібито затримання проводила київська міліція.

У Черкасах є два райони — Придніпровський, де сталася подія, та Соснівський. В обох райвідділах міліції та в обласному УБОЗі стверджують, що нічого не чули про цей випадок.

— Ніхто ніде не стріляв, — говорить керівник прес-служби обласної міліції Наталія Таран. — Засоби масової інформації роздувають звичайне ДТП. Хтось когось ударив машиною, а напридумували бозна чого.

Зараз ви читаєте новину «Джип на двох колесах утік від міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі