вівторок, 10 лютого 2009 16:54

Джаз-клуб відкрили у Рівному

Автор: фото: Олена ДЗІК
  Перша джазова вечірка в клубі ”ДжЕм” міста Рівне
Перша джазова вечірка в клубі ”ДжЕм” міста Рівне

"Я такого аншлагу ще не бачив. Кілька років їздив до Львова та Луцька, щоб почути джаз, — каже меломан 24-річний Роман Миронець із Квасилова, що у Рівненському районі. — У Рівному лише зрідка були концерти. Тільки з 2007-го почали проводити джаз-фестивалі".

У суботу в Рівному відкрили клуб "ДжЕм". У двоповерховій будівлі на вул. Соборній, 205 у приміщенні "Стадіо Пабу" людно. Квитки на відкриття організатори продали за кілька годин. Ті, хто не дістав запрошення, просяться постояти у фойє.

— Власник пабу любить живу музику, тому погодився надавати нам сцену для джазових вечірок, — каже президент джаз-клубу Сергій Гемберг, 28 років. — Досвід у мене вже був — улітку ми з волинськими колегами проводили фестиваль Art Jazz cooperation. Запрошували на нього музикантів з Росії, Німеччини, американо-польський гурт. Джазмени тоді грали по черзі в Рівному й Луцьку.

На відкриття клубу запросили німецького дипломата 35-річного Жана-П"єра Фрьолі й київського піаніста Олексія Боголюбова, 22 роки. Музиканти часто виступають разом, записали спільний альбом.

— Жан-П"єр Фрьолі сам зголосився приїхати до нас. Він грає на гітарі з десяти років, — розповідає арт-директор клубу Андрій Матвіїв, 27 років. — Замолоду захопився джазом. Спершу виступав у рідному Фрайберзі, потім у Парижі та Берліні. Останні три роки музикант-дипломат живе і виступає в Україні. Він — перший секретар посольства Німеччини в Києві.

У Рівному Фрьолі виступає безкоштовно. Співає понад три години. Має приємний баритон.

— Мне нравится эта атмосфера, уют. Тут очень внимательные слушатели, — каже. — Я уже был в Ровно на фестивале летом. Обязательно вернусь сюда еще раз и буду играть.

Організатори планують проводити джазові вечірки хоча б раз на місяць.

— Запрошуватиму і місцевих музикантів, і закордонних, — обіцяє Сергій Гемберг. — Профі даватимуть майстер-класи початківцям, бо джаз — це імпровізація. А восени знову проведемо джаз-фестиваль.

Зараз ви читаєте новину «Джаз-клуб відкрили у Рівному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі