четвер, 13 лютого 2020 00:51

Двоє українців заразилися коронавірусом

25 українців перебувають на двотижневому карантині на круїзному кораблі "Даймонд Прінцесс" біля Японії. На борту зафіксували спалах коронавірусу. Інфіковані 135 пасажирів, двоє з них українці. Хворих перевезли до японських лікарень.

Пасажири можуть пересуватися судном у масках і рукавичках. Їжу їм доставляють у каюти. Паніки немає. Усі українці на судні — члени екіпажу.

— Коли повернуться, то за ними встановимо медико-санітарне спостереження. Дату припинення карантину ще не визначено. Залежить від того, наскільки швидко будуть протестовані усі пасажири, — говорить Ігор Кузін із Центру громадського здоров'я.

На борту близько 3,7 тис. людей. Лайнер 20 січня вийшов із порту японського міста Йокогама та поплив за маршрутом Кагосіма – Гонконг – Окінава. 3 лютого повернувся назад. Кілька пасажирів уже були хворими. Найімовірніше заразилися від 80-річного чоловіка із китайського Гонконгу, який був на лайнері з 20 по 25 січня, за версією японської влади.

Найближчим часом із Китаю мають евакуювати 80 українців. Удома повинні пройти двотижневий карантин, тест на коронавірус.

У Китаї тривають профілактичні заходи: двічі на день дезінфікують міста. Вулицями літають дрони, які вимірюють температуру людей. Влада виділила 245 млрд грн на діагностику та лікування інфекції.

Станом на 12 лютого у світі 45183 хворих на коронавірус. 1116 людей померли.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців заразилися коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі