вівторок, 11 вересня 2007 07:13

Двоє українців загинули в авіакатастрофі в Конго

Минулої п"ятниці вдруге протягом місяця в авіакатастрофі в місті Гома, що в Демократичній Республіці Конго, загинули двоє українських пілотів.

Російський літак Ан-12 перевозив косметику з міста Кіншаса в Букаву із зупинкою в Гомі. Під час посадки він зачепив затверділі шматки лави, які виникли там 6 років тому, й загорівся.

В авіакатастрофі загинули вісім осіб — окрім українців, ще троє дітей, двоє грузинів та чоловік, національність якого не встановили. Ан-12 належав місцевій авіакомпанії.

Наприкінці серпня в Гомі розбився український літак АН-32. Через погану видимість під час посадки він зачепив дерево й упав.

У київському Авіаційному науково-технічному комплексі ім. Антонова, де виготовили літак, кажуть, що в Конго завжди літають на апаратах, термін експлуатації яких закінчується.

Торік у липні в Конго розбився АН-12. Усі 5 пасажирів загинули на місці. За місяць із горою зіткнувся АН-8. Загинули 22 особи.

Зараз ви читаєте новину «Двоє українців загинули в авіакатастрофі в Конго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі