четвер, 12 лютого 2009 19:29

Двоє п"яних розбили 37 могил

Тиждень тому двоє чоловіків напідпитку розбили 37 надгробних пам"ятників. Це сталося на старому кладовищі села Новосілки Горохівського району на Волині.

Нетверезі односельці, 20-річний Сергій і Олександр, 18 років, пішли шукати горілку на віддаленому сільському цвинтарі. Її часто залишають на могилах родичі покійних. Цвинтарем ходили опівночі, шукали пляшки на стелах.

— Нічого не знайшли. Друг зі злості повалив ногами кілька пам"ятників, — зізнався на допиті Олександр. — Я спитав, нащо так робить. І пхнув плечем надгробок його прабабусі. Аби не чіпав пам"ятники.

Сергій у відповідь повалив кілька могил родичів Олександра. Далі обоє почали збивати надгробки навколо, ламали їх на шматки. Зупинилися, втомившись, і трохи протверезвівши. Пообіцяли один одному мовчати, пішли по домівках. Міліція затримала їх наступного дня. Люди бачили чоловіків дорогою на цвинтар.

— Підозрювані перекладають провину один на одного. Судитимуть їх, напевне, за вандалізм і хуліганство в нетверезому стані, — кажуть у Горохівському райвідділі.

— Мусимо замовляти нові пам"ятники, а це мінімум по півтори тисячі за стелу, — каже сільський голова Євген Пелесь, 43 роки. — Десяток розорених могил відновити нікому. Рідні покійних виїхали чи повмирали.

За попередніми підрахунками, людям завдано збитків на 120 тис. грн. Селяни кажуть, у затриманих були проблеми з алкоголем. Олександр — із неблагополучної сім"ї, а Сергій переїхав у село до матері з Ківерцівського району. Там залишив дружину і 7-місячну донечку. Незважаючи на пригоду, жоден із селян не хоче, аби хлопці сіли за грати. Їх навіть готові взяти на поруки. Сергій і Олександр привселюдно пообіцяли, що відновлять пам"ятники за свій кошт.

Порушено кримінальну справу. Чоловіків можуть засудити до п"яти років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Двоє п"яних розбили 37 могил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі