вівторок, 30 грудня 2008 18:14

Двох братів урятували з-під криги

У неділю близько 13.30 двоє братів провалилися під лід на річці Південний Буг у місті Вінниця. 14-річний Дмитро Атаманенко та його зведений брат 22-річний Олег Германюк поверталися додому з лижної гірки. Пішли навпростець через лід.

Посередині річки видно ополонку.

— Це ми там провалилися, — показує на неї Дмитро. Він прийшов на другий день забрати лижі та куртку, але не наважився йти кригою. — Зранку на лижах перейшли по льоду. Він потріскував, але обійшлося. А коли верталися, брат провалився. Я почав його діставати й сам упав. Я встиг відщібнути лижі, а в Олега не виходило. Його почало течією під лід затягувати. Люди нас побачили. Якийсь дядько кинув нам мотузки, потім стіл, щоб ми за нього хапалися. Так потихеньку нас витягнув. Я тому дядькові ще не дякував. Не знаю, як його звуть.

Хлопець прощається — поспішає на тренування. Назустріч йому доріжкою йде худорлявий чоловік у шкірянці. Це 27-річний Євгеній Проневич. Він рятував братів. Вони розминаються, не впізнавши один одного.

— Я почув лемент. Устиг мотузку схопити, стіл і якісь доски. Повзти по льоду було страшно. Але я сам був у такій ситуації. У років 16 ми із хлопцями по крижинах стрибали. Мене тоді теж добрі люди витягли з води.

Урятованих братів забрав вінничанин Анатолій Скомаровський.

— Старший був ніби сонний, хтів де-небудь присісти, — розповідає донька Анатолія 13-річна Юлія Скомаровська. Вона першою помітила хлопців на льоду. — Ми їх напоїли гарячим чаєм, розтерли горілкою, дали сухий теплий одяг. "Швидку" викликали. Увечері вони пішли додому.

Зараз ви читаєте новину «Двох братів урятували з-під криги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі