четвер, 27 серпня 2009 07:50

Дві корови гуляли центром Вінниці

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Дві корови йдуть вулицею Пирогова, неподалік Центрального універмагу у Вінниці, 22 серпня. Жителі обласного центру фотографували їх на мобільні телефони
Дві корови йдуть вулицею Пирогова, неподалік Центрального універмагу у Вінниці, 22 серпня. Жителі обласного центру фотографували їх на мобільні телефони

22 серпня близько 14.00 центром Вінниці гуляли дві корови.

Вони пройшли проїжджою частиною вул. Пирогова до пл. Гагаріна. Потім звернули і пройшлися вул. Гоголя до театру ім. Садовського, далі попрямували до пл. Незалежності, що перед міськвиконкомом. На кількох перехрестях корови надовго зупинялися та ревіли.

На пл. Гагаріна їх побачили працівники Державтоінспекції. Висунулися з автівки, подивилися на худобу і поїхали далі. Люди фотографували корів на мобільні телефони.

— Вони з Агрономічного, — говорить 56-річна Ганна Шевчук, жителька цього населеного пункту біля обласного центру. — Із кутка, який ще Царським селом називають. Я навіть здогадуюся, чиї вони. То Любов Кушнір тримає чотирьох корів. А її чоловік випасає їх уздовж дороги аж під Вінницю. Видно, вони від нього втекли.

Пастух наздогнав корів біля кінотеатру Коцюбинського, де вони почали їсти газони, і погнав додому.

— Ніякого стресу від прогулянки містом корови не отримали, — каже заступник начальника обласного управління ветеринарної медицини Володимир Павлущик. — Вони не бояться ні машин, ні трамваїв. У них немає почуття страху.

Сусіди кажуть, Любов Кушнір працює в "Укпромбанку". Її сім"я жила в Агрономічному ще до того, як жити в селі стало престижно. Наприкінці 1990-х там почали селитися заможні вінничани. В Агрономічному чиста природа, немає підприємств, відстійників чи смітників. Недавно в село проклали тролейбусний маршрут. А дорогу на вулиці, де живуть Кушніри, час від часу нібито миють із милом.

Кажуть, Любов Кушнір єдина в селі тримає корів. Сусіди ображаються: їм не подобаються кізяки на вулиці, купи гною і запах від нього.

Зараз ви читаєте новину «Дві корови гуляли центром Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі