вівторок, 23 травня 2017 06:10

Два села відрізали від України

Майже 500 жителів сіл Новоолександрівка й Нові Бутори Великомихайлівського району Одещини не можуть виїхати за межі своїх населених пунктів. Вони розташовані на кордоні з невизнаною Придністровською Молдавською республікою.

Із 17 травня українські прикордонники проводять там лінію державного кордону. Перекрили єдину дорогу, яка пов'язує села з рештою території України. 900 м шляху пролягали через невизнану республіку.

— Прикордонники дали нам менше двох діб на підготовку. Тобто поставили людей перед фактом, — каже сільський голова Новоолександрівки Людмила Чебан, 45 років. — Ми відрізані від України. Не можемо виїхати за межі населених пунктів. Хліб і продукти нам не привозять. "Швидка" теж не проїде.

— З 2011-го ми регулярно зверталися до місцевих громад і райадміністрації. Просили почати споруджувати об'їзну дорогу, — говорить спікер Держприкордонслужби у Південному регіоні Андрій Білобородченко. — На жаль, реакції не було. Наше ж завдання — гарантувати безпеку українцям біля кордону з Придністров'ям. Це не найспокійніший регіон. До України там налаштовані зовсім не доброзичливо.

Із сіл на решту території України селяни тепер можуть добратися лише через луки.

Зараз ви читаєте новину «Два села відрізали від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі