середа, 02 липня 2008 07:10

Два роки тому в Україні заборонили курити

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

1 липня два роки тому в Україні набрав чинності закон про заборону куріння в громадських місцях.

У ньому йдеться, що забороняти паління на дитячих майданчиках, зупинках громадського транспорту, у під"їздах, гуртожитках і підземних переходах має міська чи селищна рада. Та протягом двох років таке рішення прийняли лише в місті Кіровоград. Хоча, за результатами опитування на сайті "ГПУ", 75% людей ставляться до куріння, зокрема на зупинках, "різко негативно". В опитуванні взяли участь 1505 осіб.

У деяких містах, зокрема у Львові, Полтаві, міліціонери штрафують курців, хоча міськрада не приймала перелік заборонених місць. Тобто закон дозволяє курити.

Якщо є рішення міськради, на зупинках, дитячих майданчиках, у підземних переходах та на під"їздах має бути табличка із надписом: "Палити заборонено". Поки що такі висять у підземних переходах кількох станцій метро столиці.

За перше порушення закону курці отримують попередження. За друге їх штрафують на 17–85 грн, за третє — від 85 до 119 грн. Гроші надходять до місцевого бюджету.

За останніх півроку в Україні міліція зафіксувала 20 тис. випадків порушення закону.

Зараз ви читаєте новину «Два роки тому в Україні заборонили курити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі