середа, 11 травня 2011 04:30

Дошка Пелиха ввімкнулася сама

Автор: фото з сайта www.dusia.telekritika.ua
  Ігор Пелих — телеведучий, журналіст, шоумен — загинув в атомобільній аварії близько п’ятої ранку 8 травня 2009 року на проспекті Перемоги в Києві. Похований на Байковому кладовищі
Ігор Пелих — телеведучий, журналіст, шоумен — загинув в атомобільній аварії близько п’ятої ранку 8 травня 2009 року на проспекті Перемоги в Києві. Похований на Байковому кладовищі

У неділю, 8 травня, в Тернополі відкрили дошку-телевізор на честь телеведучого Ігоря Пелиха. Минуло два роки від дня його загибелі в автокатастрофі.

Дошку у вигляді сталевого телевізора почепили у центрі міста, на перетині бульв. Шевченка і вул. Олени Кульчицької. Це стіна будинку колишнього "Радіо Тернопіль". На ній напис: "У цьому будинку у 1996–1997 роках на "Радіо Тернопіль" Ігор Пелих жив, працював, спав, курив, весело гудів і вар'ював". Дошка-телевізор умикається від доторку пальця. Показує ролики з Ігорем.

На відкриття о 14.00 збираються близько сотні людей. Із Києва приїхали вдова Олександра з двома дітьми, колеги, музиканти.

Теледошку зробили за кілька тижнів тернопільські ковалі. Гроші зібрали рідні та друзі. Скільки витратили — не кажуть.

Білу тканину із дошки знімають діти Пелиха — Соломія та Іван. Священик Петро Буряк освячує "телевізор" і читає молитву за упокій душі. Зненацька пристрій умикається. З'являється усміхнене обличчя Ігоря: "Здрасьтє. Сьогодні я розкажу вам про страву "Вухо Путіна", — каже він.

Священик продовжує молитися.

— Пелих був і є людина-феєрверк, — говорить Фагот із гурту "Танок на Майдані Конґо". — Чого варте оце "здрасьтє!"

Згадали, як 1991-го напередодні Дня Злуки в Тернополі компанія, в якій був Пелих, уперше встановила на Театральному майдані український прапор. Для флагштока поцупили трубу із заводу.

Зараз ви читаєте новину «Дошка Пелиха ввімкнулася сама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі