четвер, 26 лютого 2009 19:07

Дорогу вимостили отруйною цеглою

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Вулицю Ювілейну в селі Крута Балка Новосанжарського району на Полтавщині вимостили уламками цегли із колишнього складу отрутохімікатів. Рішення приймали депутати сільради.

Минулого тижня обласна екологічна інспекція дослідила справу і передала документи до прокуратури.

— У листопаді надійшла колективна скарга від жителів, — пояснює Володимир Капустян, старший держінспектор. — Скаржилися на неприємний запах. Виїхали на місце. Голову сільради притягнули до відповідальності за недотримання правил розміщення відходів. Робили кілька приписів, але дорогу не демонтували. Цегла за кілька десятиліть просочилася хімікатами. Влітку, нагріваючись, вона може виділяти небезпечні речовини і впливати на самопочуття людей.

Голова сільради Ліна Остапченко каже, що вуличани самі попросили вимостити дорогу цеглою з хімскладу:

— Ювілейна встелена асфальтом тільки на початку. Там будинки колишнього голови й колишнього агронома. Далі — 170 метрів грязюки. Тут живуть пенсіонери, інвалід дитинства, четверо школярів. Хімсклад не діє років 20. Селяни розібрали його, побудували з тієї цегли сараї. Ми радилися з депутатом сільради, колишнім агрономом Віктором Мазуром. Він сказав: усе давно вивітрилося, шкоди не буде. А тепер сам ініціює, аби цеглу прибрали.

Зараз ви читаєте новину «Дорогу вимостили отруйною цеглою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі