середа, 28 грудня 2011 00:00

Донька Тимошенко повернулася на дівоче прізвище

Автор: фото: Reuters/GLEB GARANICH
  Євгенія Тимошенко з матір’ю Юлією Володимирівною (праворуч). Дочка може очолити список партії ”Батьківщина” на парламентських виборах 2012 року
Євгенія Тимошенко з матір’ю Юлією Володимирівною (праворуч). Дочка може очолити список партії ”Батьківщина” на парламентських виборах 2012 року

31-річна Євгенія Карр, донька екс-прем'єра Юлії Тимошенко, повернулася на дівоче прізвище й може очолити виборчий список "Батьківщини". Євгенія шість років носила прізвище чоловіка — британця Шона Карра. У фракції "БЮТ-Батьківщина" цю тему не коментують, посилаючись на її приватність.

— Заміна мами на доньку обговорювалася ще кілька місяців тому. Але остаточно питання поки що не вирішене, — каже голова Центру політичних досліджень "Пента" 53-річний Володимир Фесенко. — Рейтинг будь-якої іншої людини для першого місця в списку, чи це Турчинов, чи Соболєв, набагато нижчий, ніж у Тимошенко. Тому варіант першого номера в списку для Євгенії розглядають, як вимушений компроміс. Ситуація, коли донька займає місце матері, є азійським варіантом легітимності та спадкоємності. Це не означає, що менша Тимошенко обов'язково буде в політиці. Скоріше, треба технологічно вирішити проблему і тримати "престол" для мами. Це ніяк не вплине на рейтинг партії, тому що його носієм є Юлія Тимошенко. Проблема в тому, що "Батьківщина" асоціюється суто з нею. Значною мірою це партія однієї людини, хоча там є й інші лідери, які стихійно й вимушено починають власну кар'єру. Але повноцінної заміни Юлії Володимирівні немає, тому шукають людину, яка могла б особисто з нею ототожнюватися. Виборці можуть по-різному сприйняти такий хід. Тому їм треба пояснити: це просто заміна. Навіть у такому статусі Євгенія не буде грати самостійну роль. У неї немає власного рейтингу і в найближчому майбутньому не буде.

Тиждень тому в інтерв'ю австрійському виданню "Ді крон" Євгенія заявила, що готова балотуватися на парламентських виборах, якщо про це попросить Юлія Тимошенко. У цей же день прес-служба "Батьківщини" спростувала ці слова, зазначивши, що Євгенія Карр не збирається йти в політику. Головне її завдання — звільнити матір. Екс-прем'єр у листі із СІЗО написала, що виступає за список об'єднаної опозиції на чолі з моральним авторитетом рівня письменниці Ліни Костенко. Тимошенко також завжди виступала проти походу в політику її чоловіка.

— Я сам її два рази просив, щоб узяли в список, — розказував у серпні 51-річний Олександр Тимошенко. — Казав: "Юлечка, подивися сама: скільки нас тут уже пресують, скільки ми натерпілися. Давай я вже піду в депутати". Вона сказала: "Ні, я не хочу сімейного підряду ще й у політиці".

У побуті спілкується російською

Євгенія Карр після дев'ятого класу дніпропетровської школи в 14 років поїхала навчатися до Великої Британії. Жила сама, винаймала квартиру. Закінчила Лондонську школу економіки за спеціальністю політологія та філософія. Захистила диплом на тему: "Приватизація української енергетики". Прожила за кордоном дев'ять років.

Із майбутнім чоловіком британцем Шоном Карром познайомилася в ресторані в Єгипті. 2005-го вийшла за нього заміж. Два роки тому із чоловіком і британцем Чіро Орсіні відкрили в центрі Києва італійський ресторан "Чірос помодоро". Євгенія розповідала, що гроші на це дав їй батько.

У побуті Євгенія спілкується російською або англійською мовами. Як говорить українською — ніхто не чув.

 

Зараз ви читаєте новину «Донька Тимошенко повернулася на дівоче прізвище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі