субота, 03 листопада 2007 07:03

Донька приїхала до батьків і отруїлася грибами

У середу зранку в обласній лікарні Херсона від отруєння грибами померла 24-річна дівчина. Вона народилася й виросла в місті. Пізніше виїхала за кордон. На кілька днів приїхала в гості до батьків.

— Батько, мати та донька купили на вулиці в перехожих грибів, — каже Ігор Полюх, 52 роки, заступник головного лікаря Херсонської обласної лікарні. — Після вживання батьків почало нудити. Донька три дні намагалася їм допомогти. Робила промивання шлунку. Пили різні чаї. На четвертий день їй стало погано. Батько викликав "швидку".

Дівчину доправили до інфекційної лікарні. Медики з"ясували, що вона наїлася блідої поганки. Хвору відвезли до Херсонської обласної лікарні, поклали в реанімацію. Спочатку дівчина була при тямі, потім впала в кому.

Ігор Полюх каже, що після смерті доньки на батьків неможливо було дивитися. Їхнє прізвище він не називає, бо це поважні люди в Херсоні.

— Бліда поганка — це смертельно отруйний гриб. Його часто помилково збирають замість печериць та зеленої сироїжки, — кажуть в управлінні охорони здоров"я міської адміністрації. — Поганка містить отруту, яка вражає печінку та багато важливих систем життєдіяльності людини. Дуже важливо одразу звернутися до медиків. Чим раніше отруту виведуть з організму, тим більше шансів, що потерпілий виживе.

Зараз ви читаєте новину «Донька приїхала до батьків і отруїлася грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі