пʼятниця, 14 грудня 2007 15:26

Донецьку вулицю назвали іменем депутата від ПР

Депутати Донецької міської ради минулої п"ятниці прийняли рішення назвати одну з вулиць міста іменем Валентина Ландика, 61 рік. Він є депутатом Верховної Ради від Партії регіонів та президентом групи "Норд".

— Люди, які живуть на тій вулиці, запропонували назвати її іменем Ландика, — розповідає "ГПУ" голова Петровської райради Людмила Корешкова. — Валентин Іванович допомагає нашому району вже давно. Завжди зустрічається з виборцями, дає гроші немічним і сиротам. Нещодавно поміг газифікувати ту вулицю, яка носитиме його прізвище.

Вулиця імені Валентина Ландика розташована в Петровському районі в приватному секторі в західній частині Донецька. Будинки там нові, продовжується будівництво. Багатоповерхівок немає. Неподалік стоять хрущовки, де живуть шахтарські сім"ї.

— Некоректно називати вулицю іменем живої людини. Просто Ландик має купу бабла й не знає, куди його подіти, — каже історик Олександр Анісімов. — При Радянському Союзі увічнювати пам"ять дозволяли лише через десять років після смерті людини. І то вона мусила зробити щось таке, про що люди пам"ятали б. А наші багачі зараз при житті й вулиці називають своїм іменем, і пам"ятники собі ставлять.

Торік у листопаді президент Віктор Ющенко присвоїв Валентинові Ландику звання "Герой України". А влітку експерти інвестиційної компанії "Дрегон Кепітал" зарахували Ландика до переліку 30-ти найбагатших українців. Його статки оцінюють у $177 млн.

Зараз ви читаєте новину «Донецьку вулицю назвали іменем депутата від ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі