пʼятниця, 28 грудня 2007 07:08

Донецькі школярі виготовили гірлянди з політичних агіток

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У столичному ліцеї ”Поділ” учням 4-А класу влаштували новорічний КВК. Дівчата з команди ”Пеппі Довгапанчоха” танцюють у першому турі конкурсу
У столичному ліцеї ”Поділ” учням 4-А класу влаштували новорічний КВК. Дівчата з команди ”Пеппі Довгапанчоха” танцюють у першому турі конкурсу

"Веселий у них ранок. У нас такого не було. Пам"ятаю, вистроять усіх, розкажемо віршики, поводимо хороводи — і додому, — згадує киянка Ганна Нігматуліна. — А для старших класів робили дискотеку".

Син Нігматуліної Тимур навчається у столичному ліцеї N100 "Поділ". У ньому, як і в усіх українських школах, цього тижня проводили дитячі новорічні ранки.

У 4-А класі ліцею "Поділ" вчаться діти юристів, бізнесменів та банкірів. Свято проходить у прикрашеному спортзалі. Учителька Олена Терещенко, 40 років, щороку змінює сценарій:

— Торік робили ранок за сюжетом "Лускунчика". Цього разу як КВК. Хороводів уже не водимо — це для першокласників. Тут треба робити щось пізнавальне.

Дітей до зали заводять батьки. В образі Людини-павука прийшов 9-річний Валерій Бідний, онук заступника міністра охорони здоров"я Валерія Бідного. В образі Джека Горобця з фільму "Пірати Карибського моря" —  Валерій Кір"ян, онук колишнього начальника управління освіти Києва. У костюмі Знайки — Давид Драговоз, син прокурора Подільського району столиці.

— Новорічні костюми коштують від 120 гривень, — каже мати Тимура Нігматуліна. — Та син сказав, що має бути в образі Джеймса Бонда, й одягнув звичайний костюм.

У школі села Шевченко Тельманівського району на Донеччині  43 учні. Для школярів молодших класів влаштували загальний новорічний ранок. Четвертокласники поставили казку англійською мовою, після чого молодші діти покликали Діда Мороза та Снігуроньку. Їх утілювали дев"ятикласники. Усі вчителі цієї школи — жінки. Один викладач приходить із сусіднього села двічі на тиждень.

— Свято пройшло у фойє школи. Сільська рада дала нам ялинку — велику, аж під стелю, — розповідає директор закладу Юлія Букреєва. — Іграшки в нас минулорічні, гірлянди саморобні. Діти поробили їх із агітаційних листівок політичних партій.

Костюми шили діти з батьками, їх рідко купують. Вбрання для Діда Мороза та Снігуроньки теж самі готували. Кожен учень приніс шматок матерії. Потім наряд прикрасили бісером. Після свята діти отримали подарункові набори цукерок. Гроші на них виділив місцевий агроцех.

У школі села Пиняни Самбірського району Львівської області перед Новим роком у дітей два ранки — на Святого Миколая та різдвяний, наприкінці навчальної чверті. Востаннє старшокласники перевдягалися в Діда Мороза та Снігуроньку 15 років тому.

Напередодні свята в актовій залі школи перед ялинкою застеляють стіл соломою. На нього кладуть яблука, горіхи, пампушки, запалюють свічку. Учні ставлять різдвяний вертеп. Дійство триває близько години. Діти з батьками співають колядки. Потім школярам дарують подарунки — цукерки та фрукти.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі школярі виготовили гірлянди з політичних агіток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі