понеділок, 14 травня 2007 07:05

Донецькі чорнобильці поновили голодування

Минулого четверга в Донецьку 13 інвалідів-чорнобильців оголосили повторне голодування. Вони вимагають перерахувати їм підвищені в березні пенсії.

— Ми голодуватимемо доти, допоки не отримаємо обіцяні виплати, — каже один із керівників акції Микола Гончаров, 48 років.

Перше голодування донецькі чорнобильці провели в березні цього року. Тоді не їли 12 днів. Зрештою, міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв, 46 років, пообіцяв їм перерахувати пенсії відповідно до нових змін Закону України "Про статус осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

— Мали все зробити до 26 квітня. Тобто в травні ми чекали підвищені пенсії. Однак отримали старі суми, — веде далі Гончаров.

Голодують інваліди там само, де й уперше — під Головним пенсійним фондом міста. Установили намет, сидять біля нього, п"ють воду та несолодкий чай.

— Після першого разу багато хто з наших довго відлежувався. Розуміємо, що й цього разу йдемо на великий ризик, — зауважує керівник акції. —

У самого Гончарова пенсія становить 3 тис. грн. Чоловік запевняє, що відстоює не власні інтереси, а своїх друзів.

Всеукраїнська громадська організація "Союз Чорнобиль України" інвалідів не підтримує. Голодуванням проблему вирішити не можна, впевнені там. У п"ятницю чорнобильці надіслали телеграму Вікторові Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі чорнобильці поновили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі