субота, 15 березня 2008 07:08

Домашня птиця потруїлася пшеницею

Майже 150 курей, гусей, качок та індиків загинуло в селі Соколівка Лановецького району на Тернопільщині. Вони наїлися отруєної пшениці.

— Фіра везла пшеницю на поле, щоб там розсипати проти мишей. А мішок чи то розв"язався, чи подерся, — пояснює 60-річна Галина Стасюк, голова Вижгородоцької сільради, до якої належить Соколівка. — Отруту вивозили на поле за селом. Тому розсипали практично по всій Соколівці.

Птиця потруїлася у 15 дворах, які розташовані найближче до дороги.

— Ох ти мій Петя, Петушок — золотий гребешок, — примовляє Василь Гаврилюк, 57 років, показуючи мертвого півня. — Шкода! Із 20 штук птиці, що мав, лишилася одна курка й двоє качок.

Власник поля живе на Хмельниччині. Він пообіцяв відшкодувати людям вартість птиці.

— То добра людина, завжди селу помагає, — каже Стасюк. — Бригадир, яка тут доглядала за полем, уже поїхала до нього за грошима.

Ветеринари ще не встановили, від якої саме речовини здохли кури. Селяни стверджують, що це небезпечна отрута фосфацинк. Міліція з"ясовує, чи мали право господарі використовувати цей хімікат.

Зараз ви читаєте новину «Домашня птиця потруїлася пшеницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі