вівторок, 18 грудня 2007 07:06

Дочка Кушнарьова відкрила фонд імені батька

Донька загиблого "регіонала" Євгена Кушнарьова Тетяна Кагановська, 32 роки, депутат міськради від "Партіі регіонів", декан юридичного факультету Національного університету ім. Каразіна, минулого тижня заснувала й очолила фонд підтримки демократичних ініціатив імені свого батька. На це витратила 2 млн грн, отриманих від страхової компанії.

— Євген Петрович був ідеологом місцевого самоврядування. І ми хотіли би підтримати все, що дозволяє повернути владу до регіонів, — говорить Тетяна Кагановська. — Часто на держслужбу приходять люди випадкові, непідготовлені. Ми будемо засновувати щорічні номінації в області розвитку демократії, надавати міні-гранти громадським організаціям.

Євген Кушнарьов був поранений 16 січня цього року на полюванні в лісі під Ізюмом. Наступного дня він помер у лікарні. Звинувачення у вбивстві з необережності висунули одному з учасників полювання Дмитру Завальному, 37 років. Але справу ще не передали до суду.

Удова Валентина Кушнарьова скаржиться, що розслідування насправді ніхто не веде. У травні прокурор області Василь Синчук озвучив результати експертизи: Кушнарьов був поранений рикошетом. Валентина Вікторівна не вірить у цю версію. Каже, все було сплановано:

— Він не влаштовував на той момент нікого. А лідера такого, яким був Євген Петрович, тепер нема. Була влада в Януковича, він її не втримав. А ми, родина, залишилися самі. Про нас усі забули, ніхто не приїздить, не провідує. Хоча колись було дуже багато друзів, депутатів.

За словами Валентини Кушнарьової, її чоловік відчував, що помре.

— Я йому говорила: ну ти долітаєшся. А він погоджувався: або пристрелять мене, або аварію влаштують, або можуть отруїти. Але не думав, звичайно, що все відбудеться так скоро. У нього стільки планів було, стільки ідей…

Зараз ви читаєте новину «Дочка Кушнарьова відкрила фонд імені батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі