середа, 17 жовтня 2007 07:06

До зоопарку пускають за мішок жолудів

За квиток до харківського зоопарку можна заплатити овочами, фруктами або жолудями. Тут розпочалася акція "Допоможи зоопаркові". На вході поряд із касиром стоять ваги. Білет дають за 5 кг корму.

— За рік мешканці зоопарку з"їдають до 250 тонн овочів та фруктів. Самостійно купити таку кількість їжі не можемо. Тому ми просимо допомоги у відвідувачів, — розповідає директор зоопарку Олексій Григор"єв. — Приміром, на дачах є побиті яблука. Людям їх дівати нікуди, а для нас це просто знахідка.

Особливо сутужно з жолудями. Їх залюбки їдять не тільки кабани, які не так давно з"явилися в зоопарку, а й антилопи, косулі й навіть мавпи. Купувати жолуді ніде, в міських парках їх обмаль.

— Ми почули про таку акцію від друзів, — каже відвідувач зоопарку Євген Куліков. — Із сином поїхали спершу на дачу, назбирали в лісі жолудів і ось привезли. Тепер син відчує, що означає піклуватися про когось.

Акція в зоопарку триватиме до кінця осені.

Зараз ви читаєте новину «До зоопарку пускають за мішок жолудів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі