четвер, 07 лютого 2008 07:12

До Угорщини не пускають пасажирські потяги

Із понеділка працівники однієї з чотирьох гілок угорської залізниці страйкують. Через це призупинено рух потягів на міжнародній лінії Чоп–Загонь.

— З українського боку угорці приймають лише вантажні потяги, пасажирські повертають, — каже голова Ужгородської профспілкової організації Львівської залізниці Ярослав Афтанас, 49 років.

Залізничники Угорщини вимагають підвищення зарплатні на 10%, а також розподілу між ними грошей, отриманих від продажу акцій одного з підрозділів залізниці.

— Частина залізничників сусідньої країни викупили акції організації "Карго", що перевантажує вантажі, — розповідає Афтанас. — Однак підприємство виплатило дивіденди лише своїм працівникам — іншим залізничникам нічого не дісталося. Тому вони й вимагають повернення грошей.

У вівторок до Москви повернувся порожній швидкісний потяг N16, який віз пасажирів до Будапешта, Венеції, Белграда та Загреба. Подорожуючі на кордоні були вимушені пересісти на попутні автомобілі та автобуси й таким чином продовжили поїздку. На міжнародному залізничному переході не працюють світлофори, а стрілки залізниць заблоковані. Через страйк в Україну не можуть повернутися шість вантажних вагонів.

Нині переговори між залізничниками та керівництвом продовжуються. Угорці прогнозують, що така ситуація може тривати ще місяць.

Зазвичай за добу кордон між Україною й Угорщиною перетинало майже 1000 вагонів. Збитки пасажирам, які цими днями мали їхати до Угорщини, перевізник обіцяє відшкодувати.

Зараз ви читаєте новину «До Угорщини не пускають пасажирські потяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі