четвер, 13 грудня 2007 07:08

До столиці привезли чудотворну ікону

До Києва на шість днів привезли чудотворну Батуринську ікону. До неділі її можна побачити в церкві святого Миколая на вул. Драгоманова, 1.

— Картина всипана золотом. У центрі зображений святитель Микола, — каже настоятель храму отець Микола. — Зараз у церкві небагато людей. Мало хто знає, що привезли цю ікону. Але вже на другий день людей побільшало.

Святиня прибула з Батуринського Крупицького Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Написана в XVІ–XVІІ ст. Однак багато дослідників уважають, що образ старший. Кажуть, ікона допомагала хворим вилікуватися. Образ возять Україною для духовного і тілесного зцілення віруючих.

— Ікона святителя Миколи з"явилася в XV столітті, — розказує паніматка Дорофея. — За легендою, святий Микола з"явився віруючим у лісі, на болоті. Незабаром на тому місці побудували церкву, біля якої почали селитися люди. Так і виник Батуринський монастир. У ньому ікона зберігається й досі.

Сестри з Батуринського монастиря, які їздять з іконою Росією та Україною, говорять: за останній місяць після молитов біля образа зцілилися майже 130 віруючих.

Зараз ви читаєте новину «До столиці привезли чудотворну ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі