вівторок, 18 вересня 2007 07:07

До столиці привезли чудотворну ікону

У суботу до Києва привезли одну з головних святинь православ"я: чудотворну ікону Почаївської Божої матері. Її зустрічали майже півтисячі людей. У столиці реліквія буде до 23 вересня.

— Ця ікона є образом зцілення. Вона знана своїми цілющими властивостями, — каже 62-річний віруючий Петро Єрьоменко, який кілька разів ходив до ікони в різних містах. — Було таке, коли за її допомогою вдавалося навіть оживити людину. Мого знайомого з Дніпропетровська вона зцілила від раку легень.

Петро Геннадійович розповідає, що почав збирати ікони, коли побачив зцілення практично неживого дідуся в інвалідному візку. Спочатку той сидів ніби мертвий, а після годинного молебну почав рухатися й усміхатися.

Історія ікони сягає XIV ст. Тоді 1340 року один із ченців, які жили у гірській печері поблизу Почаєва, побачив у вогняному стовпі Пресвяту Богородицю. Згодом на тому місці з"явився слід стопи, що наповнився джерельною водою. Потім на горі побудували храм Успіння Пресвятої Богородиці. Управителька міста Анна Гойська подарувала церкві ікону Божої Матері.

Раніше православну святиню виставляли в Америці, Німеччині та Росії. Постійно вона зберігається в Почаївській лаврі у місті Почаїв Кременецького району на Тернопільщині. У Києві можна побачити її в храмі Феодора Освяченого з 7.00 до 23.00.

Зараз ви читаєте новину «До столиці привезли чудотворну ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі