понеділок, 09 липня 2007 07:06

До селян додому приходитимуть лікарі

З початку цього тижня районні лікарі проведуть медогляд жителів українських сіл. Для цього їздитимуть до них додому.

— Вирішили мобільними шпиталями з повним складом лікарів виїздити в регіони. Там проводити повне обстеження сільських мешканців, — каже заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бідний, 52 роки. — Бо в селах майже немає амбулаторій, розформовані всі лікарні. Уряд на сільську медицину виділяє лише 22 мільйони гривень.

Кілька тижнів лікарі ходитимуть по домівках і оглядатимуть людей. Будуть консультувати хворих. Після цього в районі складуть список хворих, яким потрібна діагностика та консультація. Для цього приїдуть спеціальні пересувні мобільні лабораторії, клініки й діагностичні бригади районних і міських спеціалістів.

Акція триватиме до 31 грудня й охопить усю Україну. За її організацію на місцях відповідають головні лікарі районів. Гроші виділили з державного та місцевих бюджетів.

Бригади лікарів із міста Карлівка на Полтавщині вже з понеділка готові виїздити в район. Подібна ситуація й у Теребовлі Тернопільської області. А в Городні на Чернігівщині в районній лікарні навіть не чули про державну акцію. Дивуються, що все безкоштовне.

Зараз ви читаєте новину «До селян додому приходитимуть лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі