середа, 22 жовтня 2008 07:05

До села повертаються жителі

15 жовтня підключили другу чергу газопроводу в Міських Млинах Зіньківського району Полтавщини. Два роки тому в селі газифікували 57 будинків. Через те що в населеному пункті не було газу, частина жителів виїхали.

Хату Наталії та Віктора Авраменків до газопроводу підключили 14 жовтня, на Покрову.

— Для нас це було справжнє свято, — згадує Наталія Авраменко. — Відразу відчули, наскільки поменшало клопотів, та й дешевше стало платити. Раніше балона газу нашій родині вистачало на місяць. Свиням старалися не варити, бо невигідно. Три причепи дров заготовляли на зиму по 450 гривень. Дві тонни вугілля запасали, а воно коштує 800 гривень.

Газифікація решти будинків обійшлася у 8 тис. грн. З цієї суми 7 тис. заплатила селищна рада.

— Якби цю добру справу зробили раніше, скільки людей у селі залишилося б, — каже депутат селищної ради Надія Куценко. — Так і Григори, і Довженки, і Моргуни виїхали. Та нічого, дехто вже планує назад повертатися.

Однією з перших повернулася родина М"ягченків. У їхній оселі газ увімкнули 15 жовтня. Цього дня подружжя вирішило охрестити новонародженого сина Євгена.

Газопровід у село проводили фірма "Візит" з Диканського району, працівники Зіньківського управління з експлуатації газового господарства й Опішнянської газової дільниці.

Зараз ви читаєте новину «До села повертаються жителі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі