четвер, 09 грудня 2010 05:15

До приїзду Януковича відкопували бордюри зі снігу

До приїзду Януковича відкопували бордюри зі снігу

У вівторок ввечері на Київському майдані в Луцьку комунальники закидають останні лопати снігу на вантажівку. Попід стінами обласної адміністрації підсихає чиста бруківка. У місті готуються до приїзду президента Віктора Януковича.

— Уже тиждень прибираємо, — каже двірник Михайло. — Міський голова сказав почистити місто так, щоби було видно бордюри.

У середу зранку частину вулиць перекрили, вимкнули світлофори. На усіх перехрестях стоять інспектори Державтоінспекції.

— Страшний рух по місту. О 7.30 із воріт управління СБУ на проспекті Перемоги виїхав кортеж із трьох чи чотирьох машин, "швидкої" й автобуса. Рушили в сторону вулиці Рівненської. Потім бачив, як їхали до майдану в центрі, — каже таксист 34-річний Андрій Верхов. — Світлофори по місту всі відключили. Мабуть, тренувалися ще.

О 9.30 до фойє облдержадміністрації починають сходитися інваліди Другої світової війни. Їм мають вручати ключі від автомобілів "славута". До людей виходить губернатор області Борис Клімчук, 59 років.

— На жаль, президента не буде. Ми їздили у Рівне його зустрічати, але там видимість — 50 метрів, — пояснює. — "Бориспіль" не випускає взагалі нікого, не лише президента. Погода, що робити.

У залі починають перешіптуватися.

— Не хвилюйтеся, він іще приїде — в кінці цього року або на початку наступного, — запевняє Борис Петрович.

Після вручення ветерани роз'їжджаються.

— Я сяду на заднє сидіння, спереду не хочу, — каже до сина Віктор Гель. — Мені без різниці, хто вручив ключі. Головне, що їду додому своєю машиною.

У холі нового корпусу обласної лікарні зібралися понад сотню лікарів. Недавно добудували блок для пацієнтів зі складними патологіями.

— А Януковича що, не буде? — молода лікарка звертається до колеги.

— Ні, кажуть, вертоліт не вилетів.

Борис Клімчук перерізує стрічку:

— Я пишаюся цією лікарнею. Віктор Федорович до мене часто дзвонив і запитував, як ідуть справи із будівництвом. Тепер мені перед ним не соромно. Головне, що поява такої лікарні з новим обладнанням допоможе скоротити перебування хворого в ліжку в рази. Президент передав вам подарунок. Це система ультразвукової діагностики.

До приїзду глави держави готувалися і студенти Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Хоча, за програмою візиту, він не мав відвідати вуз.

— А на, маєш! Я сьогодні зранку встала на годину раніше, щоби волосся підкрутити, макіяж гарний зробити, — каже студентка факультету прикладної математики Ольга Дунець, 18 років. — Іще в понеділок заступник декана сказав кільком нашим студентам, щоби прийшли зранку гарно вдягненими, бо будемо зустрічати президента. А тепер усе відміняється.

— Нас у понеділок повідомили, що Янукович приїде, — додає 21-річний Олег, студент технологічного факультету Луцького політехнічного університету. — Кураторка зібрала групу. Сказала, що в середу пар не буде, бо Янукович читатиме лекцію. Один студент почав куратора розпитувати про тему лекції. Він любить запитаннями викладачів у глухий кут заганяти. Кураторка наказала нічого в Януковича не питати, бо він — не технолог і в нашій спеціальності не розбирається.

— У вівторок усіх зібрали повторно, — продовжує. — Сказали, що лекцію скасовують, поїдемо зустрічати президента з транспарантами "Волиняни підтримують Януковича", "Луцька молодь вітає президента". Студенти в нас за Тимошенко і Тягнибока голосували, тому почали кричати: "Фу, Янукович". Обіцяли накупити яєць і закидати президента на сцені. У середу треба було прийти в університет, відмітитися, взяти транспарант і поїхати в центр. Ми з хлопцями рішили відмітитися, а по дорозі злиняти в бар. Прийшли під універ. Викладачів нема, тільки кураторка стоїть. Каже, Янукович не приїхав, то треба йти на пари. Викладачів викликали на роботу, але перших пар не було.

Зараз ви читаєте новину «До приїзду Януковича відкопували бордюри зі снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі