четвер, 11 жовтня 2007 07:06

До пам"ятника Бандері привезуть землю з його могили

Відкриття монумента голові Організації українських націоналістів Степанові Бандері відбудеться цієї суботи о 14.00 у Львові. У вівторок бронзову скульптуру встановили на гранітному п"єдесталі.

Роботи виконує підприємство "Ренесанс".

— Для здачі першої черги пам"ятника залишилося тільки впорядкувати площу перед монументом, — запевняє голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, 59 років. — Повністю завершити роботи плануємо до 1 січня 2009 року, коли святкуватимемо сторіччя від дня народження Бандери. Майдан перед пам"ятником стане найбільшою вічевою площею у Львові.

Наступного року за скульптурою Бандери встановлять тріумфальну арку. Поки що на її місці височать чотири іржаві металеві стовпи. У день відкриття їх накриють синьо-жовтими та червоно-чорними полотнами.

— Онуки Степана Бандери передадуть капсулу землі з його могили у Мюнхені, — говорить гендиректор "Ренесансу" Олександр Криськів, 55 років. — Також привеземо землю з його рідного прикарпатського села Старий Угринів. Ці дві капсули встановимо біля постаменту.

Степан Бандера очолював ОУН з 1940 року. За його ініціативи у Львові проголосили відновлення Української держави і створили Українську повстанську армію. 1957-го Бандеру вбив агент КДБ у Мюнхені.

Пам"ятник у Львові почали споруджувати 2003 року на площі Кропивницького неподалік залізничного вокзалу. Загальна вартість будівництва — 8,6 млн грн. Районні та сільські ради області доклали до цієї суми 150 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «До пам"ятника Бандері привезуть землю з його могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі