четвер, 28 квітня 2022 00:35

До Європи можна їхати без закордонного паспорта

Державна прикордонна служба офіційно дозволила всім українцям виїжджати за кордон за внутрішнім паспортом.

— У перші тижні на кордоні була гуманітарна катастрофа. Тисячі людей штурмували пункти пропуску, сервісні центри не працювали, тому й вирішили пропускати громадян за внутрішніми паспортами, — каже речник ДПСУ Андрій Демченко. — Потім ситуація покращилася й ми повернули старий порядок перетину кордону. Нині наші громадяни не можуть швидко і вчасно оформити закордонний паспорт, а виїхати повинні.Тому змушені вже офіційно дозволити українцям перетинати кордон за внут­рішнім паспортом. Це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.

Від початку війни з України виїхало понад 5 млн людей. Більшість із них — жінки, діти та старші люди.

— Щодня найбільший пункт пропуску на Буковині "Порубне" перетинають 2–3 тисячі осіб, — каже начальниця відділення інспекторів прикордонної служби Олександра Майковська. — Здебільшого виїжджають за внутрішніми паспортами, ID-картками та свідоцтвами про народження дитини. На кордоні немає черг. Однак значно зросла кількість людей на виїзд опісля оголошення евакуації з Луганської та Донецької областей. Також збільшилась кількість авто, що заїжджають на територію України.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «До Європи можна їхати без закордонного паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі