вівторок, 23 липня 2019 07:50

Дмитро Лісовол боровся за життя п'ять годин
6

Дмитро Лісовол хотів служити у батальйоні ”Айдар”, але його документи переплутали. Потрапив у 92-гу бригаду ЗСУ
Фото: FACEBOOK.COM
Богдан Бігус із 8-го полку спецназу підірвався на розтяжці, коли з побратимом поверталися з завдання
У Романа Джерелейка з 24-ї механізованої бригади імені Короля Данила влучив російський снайпер. Помер у лікарні міста Курахове
Старшина Олександр Бардалим намагався надати допомогу солдатові Роману Джерелейку, коли в нього поцілив снайпер
Солдати 25-ї десантно-штурмової бригади Семен Румигін (на фото) і Микита Скітченко підірвалися на міні, що встановили російські окупанти

15 липня неподалік Авдіївки на Донеччині загинув старший солдат 31-річний Дмитро Лісовол із 92-ї механізованої бригади Збройних сил України. У нього влучив російський снайпер. Лікарі й парамедики 5 год. намагалися його врятувати.

— Вперше ми з Дімою зустрілися в навчальному центрі "Десна". Я саме шукала хлопців у наш підрозділ, — каже 38-річна Лада Введенська з батальйону "Айдар". — Він хотів до нас. Але в паперах щось переплутали, потрапив у 92‑гу бригаду. Наступного разу побачилися 2017-го в Мар'їнці. Здалеку було чути, що Діма стоїть в наряді. Завжди жартував, своїм сміхом заставляв усміхатися навіть найсерйозніших. Один із тих, яких називають найкращими солдатами.

Дмитро родом із селища Рокитне Київської області. У нього залишилися батьки, двоє сестер, наречена, син і донька.

18 липня у зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув снайпер 28-річний Богдан Бігус із 8-го полку спецназу. Із побратимом зачепилися за розтяжку. Богдан загинув, побратим — у тяжкому стані.

— Поки що не можемо розповісти місце події та подробиці, — каже Віталій Могила з полку. — Богдан був сформованим бійцем, це для нас непоправна втрата.

Богдан Бігус родом із Хмельницького. На війну пішов 2014 року добровольцем у складі батальйону Нацгвардії України ім. Сергія Кульчицького. Згодом підписав контракт із ЗСУ. У нього залишилися матір, дружина і двоє дітей.

Опівночі 21 липня на Донбасі почалося безстрокове хлібне перемир'я. Про це домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську. Того ж дня російські снайпери вбили 30-річного Романа Джерелейка і 33-річного Олександра Бардалима з 24-ї механізованої бригади ім. Короля Данила.

— Першим влучили в Романа. Саша допомагав його евакуювати, але снайпер поцілив і в нього. Саша помер за хвилину на руках командира роти, — кажуть у бригаді.

Інші бійці евакуювали важкопораненого Джерелейка. Він помер у лікарні міста Курахове на Донеччині.

21 липня поблизу Щастя на Донеччині на вибухівці підірвалися солдати 25-ї десантно-штурмової бригади: 22-річний Семен Румигін і 19-річний Микита Скітченко. Загинули обоє.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Лісовол боровся за життя п'ять годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі