середа, 12 вересня 2007 07:13

Дмитро Халаджі підняв 1022 кілограми

28-річний Дмитро Халаджі з селища Комсомольського Старобешівського району на Донеччині підняв трубу вагою 860 кг, а за 10 хвилин — ще одну, 1022-кілограмову. Це досягнення потрапило до Книги рекордів України.

— Коли піднімав останню трубу, думав лише, щоб не зупинилося серце, — каже "ГПУ" Дмитро Халаджі. — Була страшна спека, і не вистачало кисню.

Рекорд Халаджі встановив минулої п"ятниці на площі Леніна в Донецьку. Тоді  донеччани святкували день визволення Донбасу.

— Перед цим рекордом насправді я мало тренувався. Усього півтора місяці. Одного разу підняв гирю вагою 1150 кілограм, — розповідає силач.

До цього 300 років ніхто не міг побити рекорд британця Томі Тофіана. Колись на лондонській площі він підняв 3 діжки з водою вагою 800 кг.

— Оскільки я перевершив Тофіана, тепер хочу потрапити в Книгу рекордів Гіннеса. Для того планую підняти вантаж вагою в півтори тонни, — каже Халаджі. — До кінця місяця маємо подати заявку на встановлення рекорду. І вже через рік, думаю, зроблю це.

Разом із дружиною Халаджі виховує 3-річну дочку Настю.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Халаджі підняв 1022 кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі