середа, 01 жовтня 2008 07:06

Дмитра Халаджі переїхали три вантажівки

Автор: фото: Олег Журавльов
  Богатир із селища Комсомольське на Донеччині Дмитро Халаджі демонструє на стадіоні ”Ворскла” в Полтаві вправу ”Карусель”. Трьох хлопців, загальна вага яких майже 250 кілограмів, кілька разів обертає навколо своєї осі
Богатир із селища Комсомольське на Донеччині Дмитро Халаджі демонструє на стадіоні ”Ворскла” в Полтаві вправу ”Карусель”. Трьох хлопців, загальна вага яких майже 250 кілограмів, кілька разів обертає навколо своєї осі

"Аж мурашки по спині бігають, коли таке бачиш", — каже менеджер Олександр Омельченко, 26 років. У неділю він прийшов на стадіон "Ворскла" в Полтаві на Богатирський турнір-2008. У ньому взяли участь чотири команди. У кожній — по два учасники. Квиток чоловік купив за 20 грн.

Виступає володар титулу "Найсильніша людина світу-2004" донечанин Дмитро Халаджі, 29 років. У Книгу рекордів Гіннеса він потрапив, коли мізинцем правої руки підняв 151 кг. Спортсмен уміє розривати руками сковорідки.

Богатир у червоній сорочці, чорних шароварах і хромових чоботях. На грудях — великий хрест і медальйон Миколи Чудотворця. Зростом — 185 см, вагою — 120 кг. На плечі кладе залізне коромисло. Дмитрові на шию вилазить асистент. Ще двоє чіпляються по боках за трубу. Халаджі крутиться навколо себе, як карусель. Потім знімає сорочку. На попереку видно рубці. У чотирирічному віці він вилив на себе окріп. Обпік 35% тіла. Лікарі казали, що не виживе. У школі забороняли ходити на уроки фізкультури.

Бере велику залізну кулю. Підкидає її. "Ловить" спиною. Рукою забиває в дошку три цвяхи-"сотки". Згинає у вузол залізну трубу завтовшки 3 см. Перебиває рукою натягнутий ланцюг. Підіймає над собою чоловіка.

Лягає на бігову доріжку під дерев"яний щит. Поверх проїжджає вантажівка ГАЗ. При кожному заїзді-з"їзді колес Дмитро голосно кричить. Вантажівка з"їжджає. Асистенти на кілька секунд піднімають щит. Переконуються, що зі спортсменом усе гаразд. Знову кладуть на нього щит. Проїжджають ще дві "газелі". Богатир встає, підіймає догори руки. По тілу тече піт. Ушкоджень немає. Лунають гучні овації.

Турнір у Полтаві команди розпочали з перетягування канатом на 20 м вантажівки "мерседес", на кузові якої був "лендкрузер". Загальна вага авто — 6,5 т. У кабіні сиділи водій і пасажир. Потім по черзі підходили до залізної стійки, на якій були задні колеса легковика "Тойота Яріс". Їх піднімали з навантаженням на плечі в 300 кг. Також по двоє носили на 20-метрову відстань "запорожця" (600 кг), підіймали залізну колоду. Бігали з 130-кілограмовим балоном і мішком із 140 кг піску. Наостанок п"ять разів перекидали шини діаметром 2 м і на візку провозили 20 м три великі шини.

Головний суддя змагань Віктор Юрченко оголошує, що перемогла команда в складі колишнього спецназівця Костянтина Ільїна з Чернівців та киянина, майстра спорту міжнародного класу, героя "Ігор патріотів" Сергія Конюшка.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Халаджі переїхали три вантажівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі