четвер, 22 листопада 2007 07:13

Для інвалідів розробили спеціальні вагони

На залізничній станції в Луганську люди з обмеженими фізичними можливостями можуть замовити вагон, пристосований для інвалідних візків. Двері в ньому розширені, у тамбурі є підйомники для візків.

— Вагон прилучають до складу потяга на замовлення, після чого підчеплять до основного складу на потрібний день. У ньому одне купе для інвалідів, — розповідають у Луганській дирекції Донецької залізниці. — Квиток коштує стільки ж, що і звичайний.

Вагон можна замовити безпосередньо з Луганська і з будь-якого іншого місця в зоні дії Луганської дирекції Донецької залізниці. Уже є кілька замовлень на грудень.

Луганчанка Тетяна Баранцова каже, що купе розраховане на одного пасажира на візку й того, хто його супроводжуватиме. А цього замало.

Національна асамблея інвалідів України зверталася до Міністерства транспорту з проханням збільшити кількість спеціалізованих вагонів. У відповідь пообіцяли: до 2010 року їх стане 75.

Зараз ви читаєте новину «Для інвалідів розробили спеціальні вагони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі