пʼятниця, 01 лютого 2008 07:01

Для фільму про Полтавську битву набирають місцевих

Щопонеділка о 15.00 у Галереї мистецтв на вул. Фрунзе в Полтаві проходитиме кастинг на зйомки короткометражного фільму "На крилах пам"яті" до 300-річчя Полтавської битви.

На відбір треба прийти в етнічному одязі. Якщо він підійде людині, то і зніматимуть у ньому.

— Акторів потрібно багато, бо проходитимуть масові зйомки. Шукаємо людей фактурних, пластичних, цікавих зовні, адже у фільмі велику роль грають саме рух та пластика, — каже художник, сценарист і режисер Олег Мінгальов, 48 років. — Перш за все хочемо задіяти жителів міста.

Зйомки планують розпочати у квітні. Вони проходитимуть на місцях битви 1709 року під Полтавою і в Диканьці. Завершити роботу над фільмом хочуть до середини літа. Він триватиме 7–8 хв.

— Сюжет фільму такий: три алегоричні фігури дівчат, які символізують шведську, українську та російську армію, опиняються час від часу в різних ситуаціях, — розповідає Олег Мінгальов. — Наприклад, у заключній сцені вони проходять повз хрест разом із поколіннями українців за останні 300 років. Поряд співає кобзар. Трішки далі козак курить люльку. У фільмі багато моментів символічного змісту.

На зйомки короткометражки Фонд 300-річчя Полтавської битви виділив 19,5 тис. грн.

Полтавська битва між російською армією Петра I та шведською Карла XII відбулася 27 червня 1709 року. Після перемоги росіян Швеція перестала бути головною військовою силою в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Для фільму про Полтавську битву набирають місцевих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі