вівторок, 02 жовтня 2007 07:04

Для 70 пар молодят заспівав Олександр Пономарьов

Автор: фото: REUTERS/Василь ФЕДОСЕНКО
  Наречені танцюють під час масової реєстрації шлюбів на Михайлівській площі в Києві. У суботу з одруженням тут привітали 70 пар молодят
Наречені танцюють під час масової реєстрації шлюбів на Михайлівській площі в Києві. У суботу з одруженням тут привітали 70 пар молодят

"Це що — весільний мітинг на підтримку якоїсь політичної партії? А чому без транспарантів?" — дивувалися в суботу перехожі поблизу Михайлівської площі в центрі Києва, коли бачили кілька десятків пар молодят, які піднімалися вулицею до церкви.

— Ніякий це не мітинг. Сьогодні для 70 пар проведуть святкову церемонію та шлюбну реєстрацію.

Свято планували розпочати о 15.00, але біля сцени на площі з"явилася лише одна пара. Решта молодят все ще відмічали свою присутність на вулиці Михайлівській, 20а.

— Чомусь частина молодят приїхали непереодягнені. У результаті почалася тиснява, — розповідає одна з наречених Світлана Погребняк, 24 роки. — Хтось нервово діставав фату з пакета, інші не могли знайти букета. Чоловіки намагалися допомогти дружинам та заспокоїти їх.

Із приміщення молодята крокували до площі, де відбулася одна церемонія на всіх. Працівниця РАЦСу запитала, чи згодні подружжя жити в мирі та злагоді. Усі гуртом вигукнули "так". Тоді почали запрошувати по 20 пар на сцену.

— Там нам подарували чай, два кришталевих бокали й парасольку, — розповідає наречена Алла Шевлюга. — Правда, всім дарували по дві, але доки ми давали інтерв"ю, то нам залишилася лише одна.

Молодят прийшли привітати подружжя, які прожили в шлюбі понад 40 років. Їх запросила адміністрація Шевченківського району столиці. За таку послугу їм обіцяли дати нові телевізори. Наостанок для молодят заспівали українські виконавці Олександр Пономарьов і Гайтана.

— Усіх наречених заворожив Олександр Пономарьов, — каже Алла Шевлюга. — Думаю, ніхто з нас не міг уявити, що на весіллі співатиме такий виконавець.

Утім, не все було настільки приємно. Наречені зізналися, що до виходу на сцену їм довелося дуже довго стояти. Свято закінчилося близько восьмої вечора. Якби не журналісти зі своїми запитаннями, то знудилися б остаточно.

Масову реєстрацію шлюбів провели з нагоди 70-річчя Шевченківського району Києва. За два місяці організатори обдзвонили кілька сотень пар, доки знайшли тих, хто погодився б на групове весілля.

Дехто з молодят насправді зареєстрував шлюб раніше. А на Михайлівську площу погодилися прийти, щоб жінки ще раз одягнули весільну сукню. Дехто провів на церемонії кілька годин. Деякі заїхали на весілля дорогою на день народження друзів.

Проте загалом ідея масового одруження молодятам сподобалася.

— Центральним РАЦСам варто спробувати впровадити таку систему, — каже Світлана Погребняк. — Молодята змучені від очікування в черзі, яка подекуди сягає чотирьох місяців. Думаю, така система в нашому суспільстві могла би прижитися.

Зараз ви читаєте новину «Для 70 пар молодят заспівав Олександр Пономарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі