вівторок, 26 лютого 2008 07:09

Дитячий садок відновили через 15 років

11 дошкільнят села Змітнів на Чернігівщині другий тиждень ходять до садка "Ягідка", що відкрився у школі. 1993 року його закрили, бо колгосп припинив утримувати.

— Я працювала вихователем дитсадка 15 років тому, — розповідає завідувач Наталія Скок, 51 рік. — А коли той садок закрили, я стала безробітною. Порала чотирьох корів, здавала молоко. Хотіла піти знову на вихователя, а мене завідувачкою взяли.

Ремонтували приміщення батьки разом із Наталією Скок та виховательками.

Ініціатива відновлення роботи дитсадка належить Змітнівському сільському голові Дмитру Іващику. На відкритті його не було — він перебуває під слідством за звинуваченнями в хабарництві.

— У наш дитсадок хочуть возити чотирьох дітей із сусіднього села Купчичі, — говорить секретар Змітнівської сільради Світлана Саліван, 38  років. — Як воно буде — чи самі батьки привозитимуть, чи шкільний автобус робитиме гак, вирішиться днями.

За два роки в Сосницькому районі відновили третій сільський дитсадок. Такі вже працюють у Волинці та Спаському. Шостий рік просять збудувати дошкільний заклад у селі Вихвостів Городнянського району. Тут щороку народжується 11–15 дітей. Нині в селі живе 68 дошкільнят.

Цього року в селах на Чернігівщині планують відкрити десять дитячих садків.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий садок відновили через 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі