четвер, 06 травня 2021 00:20

Діти наїлися юшки з отруйних грибів

Двоє дітей померли в родині Алєксєєнків із села Олександрівка Ріпкинського району на Чернігівщині. 5‑річна Аліна та 7‑місячний Віктор отруїлися грибною юшкою, якою їх нагодували батьки. У них відмовили внутрішні органи.

У реанімацію потрапили четверо з п'яти дітей у сім'ї. На 5 травня в лікарні ще перебували 3‑річна Вероніка та Тимофій, 6 років. У матері Євгенії — отруєння середньої тяжкості. П'ята дитина не постраждала, бо була в бабусі Олени Дьошевої.

— Діти самих грибів не їли. Тільки картоплю і юшку, — говорить Євгенія. — Уявити не могла, що це трапиться. Ми не вперше таке готували.

Гриби в лісі назбирав батько дітей Єгор Алєксєєнко. Думав, це їстівні зморшки. Натомість приніс отруйні строчки. Їхні токсини вражають печінку та нервову систему. Спричиняють блювоту навіть при легкому отруєнні, кажуть експерти.

— Їстівний гриб має видовжену форму, ніжка виділяється. А строчок — округліший і нагадує мозок людини, — говорить біолог Юрій Карпенко.

Алєксєєнки останні роки перебувають на обліку соціальних служб через неналежний догляд за дітьми та погані побутові умови. П'яту дитину в них вилучили.

Зараз ви читаєте новину «Діти наїлися юшки з отруйних грибів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі