середа, 22 серпня 2007 07:08

Директор школи зберігав 16 тисяч боєприпасів

У 53-річного Анатолія Милокоса з Ірдиня Черкаського району минулої суботи знайшли 16 786 боєприпасів часів Першої та Другої світових воєн.

— Анатолій Милокоса працює директором місцевої школи. Раніше був воєнруком. Склад боєприпасів облаштував у власному сараї, — розповідає "ГПУ" Костянтин Проценко, помічник начальника обласного управління МНС. — Тільки одних гранат Ф-1 нарахували 237 штук. А ще знайшли гранати РГ, виготовлені 1914 року. У повітці, на стелажах та по ящиках, пилилися протипіхотні, протитанкові та мінометні міни, купа артилерійських снарядів та гора патронів.

Милокоса збирав боєприпаси багато років у навколишніх лісах. Пояснив правоохоронцям, що планував власноруч розмінувати назбиране й передати до музею.

Знайти "чорного археолога" черкаській міліції випадково допоміг психічно хворий чоловік у місті Сміла. У його руках правоохоронці побачили дві гранати. Зізнався, що вкрав їх у сараї в Ірдині.

За вказаною адресою приїхали дільничний інспектор і фахівці вибухо-технічної служби. Коли відкрили двері сараю, зрозуміли, що самі не впораються з такою кількістю вибухівки. Звернулися до черкаських рятувальників, які працювали на розмінуванні в Новобогданівці.

— Везти їх на спеціальний полігон не будуть. Бо треба проїжджати через населені пункти, а це небезпечно для людей, — пояснює Проценко. — Тому міни та артснаряди збираються підірвати неподалік Ірдиня. Там є великі ліси і торф"яники.

Зараз ви читаєте новину «Директор школи зберігав 16 тисяч боєприпасів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі