вівторок, 29 березня 2011 02:30

"Діп Пьорпл" замовив п'ять холодильників із напоями

Автор: фото: Костянтин Баранов
  Музиканти гурту ”Діп Пьорпл” на сцені Міжнародного виставкового центру в Києві 25 березня. Вони виступали дві години
Музиканти гурту ”Діп Пьорпл” на сцені Міжнародного виставкового центру в Києві 25 березня. Вони виступали дві години

У четвер до Києва приїхав британський рок-гурт "Діп Пьорпл". Його створили 1968-го. В аеропорту "Бориспіль" їх зустрічала колона із 20 байкерів на чолі із зятем колишнього прем'єра Юлії Тимошенко Шоном Карром і телеведучим Геннадієм Попенком. До цього група виступила у Москві, а також зустрілася з російським президентом Дмитром Медведєвим.

— У Медведєва хороший смак, коли нас слухає. Він приємний у спілкуванні. Ми не знали, що він наш фанат. Як ви розумієте, ми пили з ним не тільки чай, а й дещо міцніше. Але про це тсс, — каже один з музикантів.

По приземленні фанати запропонували "Діп Пьорпл" "по чарочці". Ніхто не відмовився. Після цього поїхали у столичний готель "Хаят". Номер там коштує від 5 тис. грн за добу.

— Музиканти попросили багато подушок в номер, а також два великі і п'ять малих переносних холодильників, — розповідає Ольга Стельмашевська, одна з організаторів концерту. — З мінеральною та солодкою водою, пивом, 12 пляшками французького червоного вина і шістьма 12-літнього віскі. На сніданок замовили помідори-гриль. Ще одна їхня вимога — великі комфортабельні гримерки і потужне обладнання для гарного звуку.

Наступного дня у столичному Міжнародному виставковому центрі був 2-годинний концерт "Діп Пьорпл". На нього прийшли понад 5 тис., серед них багато фанатів з інших міст.

— Ми з друзями приїхали із Дніпропетровська на виступ самого крутого рок-гурту. На їхню музику мене підсадив батько. Коли мені було 8 років, взяв мене на концерт, — каже студент 20-річний Антон. Тримає банку пива. Він вдягнений у чорну футболку з написом "Діп Пьорпл". Її купив за 200 грн перед входом до залу. Там також торгують дисками та магнітами з автографами музикантів.

— Я розумію, що ці підписи ви самі перед концертом ставили. Але все одно куплю, — каже чоловік продавцю.

Прийшли багато людей старшого віку. Деякі фанати слухають "Діп Пьорпл" із 1970-х.

— 1975 року у мене з'явилася перша магнітна касета з їхнім альбомом, переписана за 3 карбованці. Її знайшла мама, дуже кричала на мене. Тоді в союзі цей гурт був заборонений. Усі слухали музику диско. Казали, що в року погана енергетика. Це неправда. Подивіться, немає драк чи п'яних. Концерт — це така потужна енергетика і драйв, що можна на три місяці зарядитися. Прийшла молодь, яка витратила 500 гривень не на джинси, а на квитки. Поруч зі мною стояли люди під 60, — говорить 43-річний Олександр Любченко із Чернігова.

Зараз ви читаєте новину «"Діп Пьорпл" замовив п'ять холодильників із напоями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі