вівторок, 04 вересня 2007 07:13

Дикі кабани нищать городи

Городи селян поліських районів Чернігівської області потерпають від набігів диких кабанів. На збитки, завдані тваринами, особливо часто скаржаться жителі села Бреч Корюківського району.

— Вони раніше паразитували на колгоспних полях. Тепер у Бречі поля пустують. Ось і ходять до людей, — каже голова районної ради Товариства мисливців та рибалок Володимир Гаврюш, 55 років.

У Бречі кабани нищать навіть городи в центрі села.

— Вийшла, дивлюся — кукурудза моя лежить. Геть перериті картопля, буряки, квасоля, огірки. На грядках здорові й дрібні сліди виводка, — каже жителька Бречі 68-річна пенсіонерка Ніна Соловей. — Хоч і страшно, тепер виходжу ночами з хати й стукаю палицею по шиферині — може, так відгоню їх.

У сільраді людям радять страхувати городи. Проте компанії працюють лише з великими господарствами

— Город у 20 соток ніхто страхувати не буде, — кажуть у чернігівському відділенні страхових компаній "Оранта" й "Провідна".

— Найпростіше — обгородити город. Дикі кабани дуже обережні й не підлазитимуть під огорожу. Чув, дехто в Бречі пробував стерегти город із рушницею. Це марна справа. Нюх у тварин кращий, аніж у собаки. Звір півгодини прислухатиметься і, лише коли переконається, що нічого не загрожує, піде на город.

Зараз ви читаєте новину «Дикі кабани нищать городи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі