вівторок, 26 лютого 2008 07:08

Десятирічного Руслана шукали 200 людей

Без їжі й теплого одягу 10-річний Руслан Маринич із села Дроздинь Рокитнівського району Рівненської області вижив добу в лісі. Його знайшли живим, але виснаженим.

У п"ятницю зранку Руслан із двома друзями пішов до лісу збирати тріски, щоб натопити хату. Опівдні зголоднів і сказав, що йде додому.

— Він пішов знайомою стежкою, але помилився напрямком, — розповідає інспектор Дмитро Мельник з обласного управління МНС. — Замість цього хлопчина зайшов у саму гущавину лісу.

Коли товариші повернулись додому без Руслана, його батьки зібрали селян на пошуки. Люди поділились на дві групи й ніч шукали хлопця з ліхтарями. Лише після цього викликали рятувальників.

— Дитину шукали понад 200 людей — селяни, рятувальники, прикордонники, лісники та міліція, — продовжує Мельник. — Знайшли о 15.00 в суботу. Він дуже змерз.

Селяни дивуються, як хлопчина вижив при мінусовій температурі й не помер у лісі. Вночі йшов дощ. Руслан розповів, що спершу гукав на допомогу, а потім згадав про сірники. Сів на землю й розвів багаття. Порожній мішок натягнув на ноги, а курткою закутав голову. Так і заснув.

Рятувальники спершу завезли хлопця до батьків, щоб переночував. А в неділю його доправили в районну лікарню.

Зараз ви читаєте новину «Десятирічного Руслана шукали 200 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі