вівторок, 02 вересня 2008 07:06

Депутати не рекомендують вивчати "Гаррі Поттера"

Депутати Ворошиловської районної ради Донецька рекомендують школам району вилучити з програми з зарубіжної літератури роман британської письменниці Джоан Роулінґ "Гаррі Поттер і філософський камінь". Рішення ухвалили 27 серпня.

Ініціатором став депутат Олександр Адамов, 30 років.

— Сучасні бестселери — це літературний фастфуд, який несе гастрит для голови. Усе робиться для того, щоб перетворити нашу націю на бездумних споживачів дешевої продукції. Ми не можемо стояти осторонь, коли система освіти проводить сумнівні експерименти над нашими дітьми, — говорить Адамов.

Роман "Гаррі Поттер і філософський камінь" не вивчають уже чотири роки, кажуть у Департаменті загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України.

— Запроваджена чотири роки тому нова програма 12-річної школи не передбачає вивчення "Гаррі Поттера". Тому донецьким депутатам варто заспокоїтися, — говорять у міністерстві.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не рекомендують вивчати "Гаррі Поттера"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі